Ledverlichting

Wat is LED?

LED staat voor 'Light Emitting Diodes'. Zo'n verlichting bestaat uit een elektronisch component die oplicht wanneer er een geringe stroom doorkomt. Ze zenden geen UV-stralen uit. Ledverlichting wordt steeds vaker als vervanging voor gloeilampen, halogeen- of Tl-verlichting aangeboden. LED's zijn in opmars, ook voor de verlichting van woningen.

 
Voordelen?
 
  • Met hetzelfde rendement als een spaarlamp, heeft de LED een groot gebruiksgemak: hij kan eenvoudig gedimd worden, heeft geen last van in- en uitschakeleffecten en het licht kan gericht worden.
  • Een laag verbruik en een zeer lange levensduur (100 000 uren). Pas na meer dan tien jaar moet u een LED vervangen. Een vergelijk: een spaarlamp heeft een levensduur van 10.000 uren en een gloeilamp zo'n 1.000 uren.
  • Ze kunnen op moeilijk bereikbare plaatsen worden geplaatst. Door hun lange levensduur hoeven ze daar zelden te worden vervangen.
  • LED's zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en bieden talloze mogelijkheden om lichtdecoratie en sfeerverlichting aan te brengen.  Bovendien is het ook mogelijk om gebruik te maken van eventueel wisselende kleuren en veranderende intensiteit.
De LED-markt is heftig in beweging omdat men deze technologie als het licht van de toekomst ziet. ENERGYSPOT houdt deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

De ontwikkeling van LED in Tl-verlichting is in volle gang. Een logische ontwikkeling omdat Tl-verlichting naar schatting 80% van 's werelds kunstmatige verlichting voor zijn rekening neemt. Ledverlichting is een interessante ontwikkeling met een grote toekomst, vooral voor nieuwe armaturen met hele nieuwe en innovatieve vormgeving.

Heeft u vragen over LED of bent u benieuwd naar praktijkervaringen met LED ?

Neem gerust contact met ons op. ENERGYSPOT helpt U graag verder: info@energyspot.be.