Ventilatie

Wat is ventileren?

Ventileren is het voortdurend verversen van lucht. Met andere woorden, de verontreinigde binnenlucht kan naar buiten stromen en wordt vervangen door instromende, minder verontreinigde buitenlucht.

Door op een goede, continue manier te ventileren, verbetert u de kwaliteit van het binnenmilieu!

 
Waarom ventileren?

Nieuwe woningen bouwt men vandaag luchtdicht en geïsoleerd volgens de regelgeving die in Vlaanderen geldt. Zonder ventilatievoorziening is de aanvoer van verse lucht te beperkt en daalt de kwaliteit van de lucht binnen de woning.

Resultaat: een vochtig, zuurstofarm en ongezond binnenklimaat. Dit leidt tot gezondheidsklachten zoals allergieën, hoofdpijn, sufheid...  Bovendien beschadigt dit op termijn uw woning of gebouw.

Ventileren is NOODZAKELIJK:
  • Voor de aanvoer van verse, levensnoodzakelijke zuurstof
  • Om te voorkomen dat schadelijke stoffen zich opstapelen in uw woning
  • Om vocht af te voeren (en zo schimmels en onaangename geuren te vermijden)
Hoe ventileren? - Een ventilatiesysteem: een slimme investering!

Een ventilatiesysteem met een mechanische aan- of afvoer biedt de mogelijkheid om uw huis continu, efficiënt en zonder veel warmteverlies te ventileren. Een goed ventilatiesysteem is zijn investering dan ook meer dan waard, in een (nieuw), goed geïsoleerd huis is het zelfs een must!

 
Welk systeem?

Er bestaan verschillende soorten ventilatiesystemen: systemen met natuurlijke toe- en afvoer, systemen met mechanische toe- en/of afvoer … Ze hebben elk hun eigen voordelen en aandachtspunten. Voor meer info kan u altijd bij ENERGYSPOT terecht!

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@energyspot.be.