Verwarming

Verwarming

In een gemiddeld gezin gaat 70% van alle energie-uitgaven naar verwarming. Reden genoeg om goed te plannen en behoedzaam met energie om te springen.  Een degelijke verwarming haalt niet alleen de koude en het vocht uit uw woning, maar zorgt ook voor een gezonde omgeving, een gezellige sfeer en een maximum aan comfort.

Er zijn meerdere soorten verwarming:

 
• Centrale verwarming

Centrale verwarming combineert een hoog comfort met een groot gebruiksgemak. In combinatie met een programmeerbare kamerthermostaat en thermostaatkraan is centrale verwarming bovendien zuinig. Ook hier is wel het isoleren van leidingen, kranen en pompen in onverwarmde ruimten belangrijk om zo het warmteverlies te beperken.
• Lokale verwarming

Een aardgaskachel, kan een oplossing zijn bij verbouwingen, kleinere woningen en appartementen. U kan er makkelijk een zolderruimte of hobbykamer mee verwarmen. Denk er echter aan: gebruikt u meerdere aparte aardgaskachels tegelijk, dan ligt het verbruik ervan al gauw hoger dan dat van een centrale verwarming.

 
• Elektrisch verwarmen

Elektriciteit biedt interessante oplossingen. De warmtepomp, bijvoorbeeld, is een erg milieuvriendelijk systeem voor de centrale verwarming omdat deze met een heel geringe hoeveelheid energie werkt. De warmtepomp haalt warmte uit de omgeving en pompt ze in de woning. De warmte die van buiten komt, is van lage kwaliteit. De pomp brengt die warmte op een hoger niveau vooraleer deze naar de woning gaat. Een warmtepomp kan bovendien 's nachts draaien en de gewonnen energie accumuleren. Zo kan u het voordelige nachttarief benutten. Ook dat bespaart u een mooie som geld.


Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@energyspot.be.