ZONNEPANELEN

Principe van zonnepanelen

Photovoltaïsche zonnepanelen zijn een verzameling van zonnecellen. Als hierop zonlicht valt, ontstaat er elektrische gelijkstroom. De zonnepanelen zijn in serie  aan het stroomnet geschakeld en gekoppeld. De geproduceerde gelijkstroom van al die zonnecellen wordt door een omvormer in wisselstroom omgezet en vervolgens wordt die aan het elektriciteitsnet afgegeven. 

Als u minder verbruikt dan uw panelen opleveren, draait uw elektriciteitsmeter terug.

Voor de opgewekte stroom geeft de VREG, de Vlaamse Reguleringsinstantie voor Elektriciteit en Gas, u groenestroomcertificaten (meer info hierover vindt u terug op energiesparen.be). Die kunt u tegen een bepaalde waarde verkopen aan de netbeheerder. Tot nu toe kunt u de stroom van uw zonnepanelen die u zelf niet verbruikt, niet doorverkopen.

 
Installatie

De meeste panelen worden op het dak van uw huis geïnstalleerd, maar ook het dak van een carport of platform in de tuin kan gebruikt worden. Hierbij wordt dan van een speciaal op maat gemaakte constructie waarop de panelen bevestigd kunnen worden, gebruikt gemaakt .

Bij uw elektriciteitskast komt een extra teller, die de kWh van uw zonnepanelen telt. Uw eigen elektriciteitskast blijft gewoon hangen als die over een terugdraaiende teller beschikt . Is dat niet het geval, dan contacteert u best de netbeheerder. Die vervangt de meter gratis.

In de buurt van de plek waar de zonnepanelen liggen, komt er ook een omvormer.  Dat is een klein kastje dat de gelijkstroom van de zonnepanelen in wisselstroom omzet.
Voordelen
 
  • Het is milieuvriendelijk: u produceert uw eigen groene stroom.
  • U bent bijna of zelfs geheel onafhankelijk van de elektriciteitsproducenten.
  • U wint er geld mee:  een serieuze daling van uw energiefactuur. Reken op zo’n 170€ winst per 1000 kWh geproduceerde stroom.
  • De investering zelf is ook financieel aantrekkelijk: u wint ze terug na 7 tot 8 jaar.
  • De panelen zijn duurzaam: ze gaan 25 tot 30 jaar mee.

ENERGYSPOT werkt uitsluitend met zonnepanelen van het Duitse kwaliteitsmerk Viessmann. Tevens worden ook enkel de onderconstructies en dakhaken van Viessmann gebruikt. Dit laat zich vertalen in degelijke, kwalitatieve materialen met een gewaarborgde fabrieksgarantie van 25 jaar.

Neem vrijblijvend contact op met ons op voor meer informatie: info@energyspot.be.