Producten en Realisaties

Zonneboilers

Wist u dat in een gezinswoning ongeveer 1/3 van de gasrekening opgaat aan de verwarming van het water voor bad en douche? Warm water maken kan ook anders: met minder of zelfs zonder dure fossiele brandstoffen. Zonne-energie is duurzaam en levert u energiezuinig warm water op. ENERGYSPOT biedt u twee systemen aan:
 
 • zonneboiler met druksysteem
Bent u op zoek naar een systeem met flexibele installatiemogelijkheden, dat beantwoordt aan hoge warmwaterbehoeftes en zelfs ook de bijverwarming van de woning op zich neemt? Dan stellen wij u de zonnepanelen onder druk en de zonneregeling voor. Aan dit systeem onder druk kunnen meerdere zonnepanelen verbonden worden. Hierdoor zijn deze systemen geschikt voor grotere gezinnen of industriële toepassingen. Hoeveel zonnepanelen hebt u nodig? Voor een normaal warmwaterverbruik rekent men met 30 à 50 liter warm water per persoon per dag. Het aantal panelen hangt af van de oriëntatiegraad en van het aantal gebruikers. Hoe minder de panelen naar het zuiden zijn gericht, hoe meer er nodig zijn om in de noodzakelijke warmwaterproductie te voorzien. Voor systemen onder druk moet ENERGYSPOT  dus een individuele berekening doen. Ook zijn er naast de panelen, de boiler en de regeling nog een aantal extra accessoires nodig. Deze individuele aanpak garandeert een optimaal resultaat.
 • Voordelen druksysteem
 1. Flexibel systeem op maat van de klant
 2. Aansluiten op grote buffervaten is mogelijk (+2000L)
 3. Geschikt voor hoge warmtebehoeftes en bijverwarming van de woning
 4. Solarleidingen kunnen volledig naar wens geplaatst worden (helling is niet belangrijk)
 • Nadelen druksysteem
      Plaatsing neemt meer tijd in beslag
 
 • zonneboiler met drukloossysteem  (ofwel leegloop) 
Het drukloos systeem is een volledig pakket met 1, 2 of 3 zonnepanelen, een boiler van 150, 250 of 389 liter en bijbehorende zaken zoals regeling, steekpomp en montageaccessoires. Met dit  systeem kan u dus voor een goede prijs comfortabel gebruik maken van de gratis zonne-energie. Een individuele berekening van de grootte van de boiler en het aantal panelen is niet noodzakelijk.
Het systeem werkt zonder druk en met vrije terugloop. De vloeistof die door de zon in het paneel wordt opgewarmd, vloeit automatisch terug naar de zonneboiler, zonder dat er een circulatiepomp aan te pas komt. Een expansievat is ook niet nodig. Bovendien is er geen risico op oververhitting of bevriezing omdat de vloeistof nooit blijft stilstaan in het paneel: bij stilstand of rust loopt alles mooi terug in de boiler. U kan dus zorgeloos genieten van milieuvriendelijk verwarmd water.
 • Voordelen van een drukloos systeem
 1. Snellere plaatsing, dus minder werkuren
 2. Onderhoudsvriendelijk
 3. Geen risico op oververhitting of bevriezing
 
 • Nadelen van een drukloos systeem
 1. geeft minder energie weer en kan minder warmte opslaan
 2. Solar leiding moet overal minstens 4% aflopen zodat het systeem kan leeglopen

Als partners van onze zonneboilers koos ENERGYSPOT  voor VIESSMANN en VAILLANT
 
«Terug
Foto album

«Terug