Producten en Realisaties

Ventilatie

Waarom ventilatie?

Vroeger gebeurde ventilatie vanzelf : vervuilde, gebruikte binnenlucht werd door verse, schone buitenlucht via deuren, ramen, kieren en spleten in muren en daken vervangen. Nu echter isoleren we meer en beter waardoor we onze ventilatie zelf moeten regelen, anders ontstaat er in huis een ongezond en vochtig klimaat. 
ENERGYSPOT kiest resoluut voor ventilatie D-systeem omdat dit systeem zorgt voor de aanvoer van reeds opgewarmde lucht waardoor het verlies aan warmte tot een absoluut minimum blijft.
 
Hoe werkt ventilatie met D-systeem ?

Het D-systeem  houdt de af- en aanvoer van lucht in balans EN filtert die wat ideaal is voor het comfort en luchtkwaliteit.

Bij een ventilatie D-systeem gebeurt de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht volledig mechanisch door twee ventilatoren. Hier komen dus geen roosters in muren of ramen aan te pas. De verse buitenlucht wordt buiten aangezogen via ventielen. Deze bevinden zich op het dak of in de muur. Ook hier komt de verse buitenlucht terecht in de droge ruimtes zoals leefruimtes, slaapkamers en bureaus.
Ook de gebruikte binnenlucht in de natte ruimtes verdwijnt via ventielen. Een D-systeem  voert dus op volledig mechanisch wijze de gebruikte binnenlucht af en zuigt volledig mechanisch verse buitenlucht aan. Om deze reden wordt een D-systeem ook wel balansventilatie genoemd.

ENERGYSPOT gebruikt enkel ventilatie D-systemen met warmteterugwinning (WTW). De afgevoerde lucht die van binnen naar buiten wordt afgezogen is doorgaans veel warmer dan buitenlucht die binnenkomt. D-systemen met WTW geven de warmte van deze afgezogen binnenlucht af aan de aangezogen buitenlucht. Zo is het verlies van warmte tot een minimum beperkt.

Als partner van onze ventilatiesystemen koos ENERGYSPOT  voor VENTILAIR«Terug
Foto album

«Terug