Producten en Realisaties

Warmtepompboiler

Het geheim van de warmtepompboiler is even eenvoudig als geniaal: een warmtepompboiler haalt warmte uit de lucht. Door compressie (drukverhoging) wordt deze warmte op een hogere temperatuur gebracht. Die warmte wordt gebruikt om water op te warmen. Het systeem is vergelijkbaar met dat van een koelkast, maar dan omgekeerd. De techniek van een warmtepompboiler is zeer efficiënt.
Een warmtepompboiler verbruikt weinig energie omdat er enkel stroom nodig is om de compressor aan te drijven. Een warmtepompboiler heeft ook een elektrische weerstand, voor het geval de gewenste temperatuur niet (snel genoeg) wordt bereikt.

Waarom kiezen voor een warmtepompboiler? 
Een warmtepompboilerinstallatie dient volledig binnenshuis geplaatst te worden en haalt warmte uit de omgevingslucht. Een voor de hand liggend voordeel dat direct hierbij komt kijken, is dat er geen kap- of breekwerk dient uitgevoerd te worden voor bijvoorbeeld leidingen naar het dak (in het geval van een zonneboiler). Met andere factoren zoals de oriëntatie van uw dak etc. dient u logischerwijze ook geen rekening te houden.

ENERGYSPOT kiest voor de warmtepompboiler van CTC:
deze warmtepompboiler van Scandinavische kwaliteit, heeft een voorraadvat van 270l bruto en kan tot 600l warm tapwater per 24u produceren. De CTC-warmtepompboilers zijn energiebesparend en maken het mogelijk om tot 65 % van de kosten te besparen op bereiding van warm water.
«Terug
Foto album

«Terug